Ons verhaal

IT'S NOT JUST ABOUT THE BEANS.
Wij leven voor mooie koffies. Een groene koffieboon herbergt een heel scala aan smaken. Ze kunnen bijvoorbeeld chocoladetonen bevatten, een zoete fruitsmaak hebben of friszuur zijn. Het is ons doel om jou die smaakkenmerken te laten proeven. Alle kwaliteiten die een groene koffieboon in zich herbergt, komen in je kopje pas echt tot zijn recht als je de boon goed laat ontwikkelen tijdens het roosterproces. Daarnaast is een goede extractie tijdens het zetproces van groot belang voor de bereiding van een echt goede kop koffie. Een gezonde dosis interesse in het product in combinatie met de juiste training en educatie zijn essentieel om je deze extractie meester te maken.

Wij leveren onze bonen, advies en training aan horecaondernemers, zodat ook jij op jouw favoriete plek kan genieten van geweldige koffie. Daarnaast bieden we onze bonen aan via onze webshop voor alle thuisbarista’s die Nederland rijk is.

Klaar om het niveau van de koffie in jouw onderneming naar het volgende level te tillen? Kijk bij horeca.

ONS TEAM
Stooker Specialty Coffee is opgericht door Onno van Zanten en Florian Hessel. De afgelopen jaren deden zij ervaring op in koffiezaken en branderijen als barista en koffiebrander. Nu gaan zij voor hun ultieme doel: samen met horecaondernemers aan de slag gaan om zo veel mogelijk mensen te laten proeven hoe mooi echt goede koffie kan zijn.

Ons team is immens.
Wij zijn namelijk niets zonder de boeren die onze koffies met liefde verbouwen, de plukkers van rijpe koffiebessen op de boerderijen en de mannen die het verwerkingsproces begeleiden en de zakken koffie verslepen. We kunnen niet zonder de beoordelaars die alle koffies die wij ooit zullen gebruiken checken op defecten. Vergeet ook de importeurs niet die bergen verzetten om koffie heelhuids naar Europa te krijgen, investeren in boerderijen en bij natuurrampen hulp bieden. En natuurlijk alle technische mensen achter de beste espressoapparaten, bonenmalers en waterzuiveringsinstallaties. Ontzettend veel verschillende disciplines die strijden voor hetzelfde doel: mensen te laten proeven hoe mooi echt goede koffie kan zijn.

ONZE WERKPLAATS
De oorsprong van de naam van onze koffiebranderij ligt bij het pand op het Kastanjeplein waar Stooker tastbaar is: onze werkplaats. Rond 1970 herbergde ons hoekpandje aan het Kastanjeplein een slijterij. De overeenkomst tussen de ambacht van het stoken van sterke drank en het roosteren van koffie wekte onze interesse. Veel van deze ambachtelijke werkwijzen zijn in de afgelopen decennia uit het straatbeeld verdwenen. Wij geloven dat onze generatie dit beeld weer voor een deel zal herstellen. Stooker Roasting Company is daar het levende bewijs van.

Stooker Specialty Coffee
Kastanjeplein 2
1092 CJ Amsterdam

+31 (0)20 737 17 14

BTW NL854308544B01
KVK 61352780

@stookercoffee