Specialty coffee

Koffie wordt in verschillende landen op verschillende momenten geoogst. Omdat wij vers geoogste koffie inkopen hebben we gedurende het jaar verschillende koffies in het assortiment.

SELECTEREN
We zijn altijd op zoek naar de mooiste koffies met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We selecteren onze koffies op basis van samples die we ontvangen van gespecialiseerde importeurs. Wij werken met deze importeurs omdat zij kennis delen met de boeren en kunnen helpen met investeringen in hun machines. De boer kan hierdoor hogere kwaliteit groene koffie leveren. Hoe hoger de kwaliteit van de bonen, hoe hoger de prijs is die de boer er voor kan vragen. De boer wordt beloond voor hoge kwaliteit. Gemiddeld betalen wij 45% boven de Fair Trade koffieprijs. De koffieboer blij, wij blij en jij drinkt een geweldige koffie!

ROOSTEREN
Stooker streeft ernaar elke groene koffie zo roosteren dat deze zich perfect ontwikkelt en jij in je kopje alle smaakkenmerken ervaart die de groene boon in zich heeft. Wanneer een geroosterde koffie onderontwikkeld is, proef je een gras-achtige plantensmaak in je kopje. Een koffie die te lang geroosterd is, geeft een bittere en verbrande smaak in je kopje.

Eén van de uitdagingen van het goed laten ontwikkelen van een koffieboon ligt bij het feit dat elke boonsoort anders reageert op het rooster proces. Boonsoorten variëren in een aantal variabelen waarvan plantensoort, origine en verwerkingsmethode de bekendste zijn. Tijdens het roosterproces wordt de ontwikkeling van de koffieboon geobserveerd. Door te variëren in onder andere temperatuur en luchtstroom kan dit roosterproces op de juiste manier beïnvloed worden.

Koffie roosteren is een ambacht. Zo denken we er ook bij Stooker over. Maar toch zien we onszelf naast ambachtslieden ook als onderzoekers. Aan de hand van nieuwe innovaties die gedaan worden in de koffiewereld blijven we onze kennis testen en ons product kritisch onder de loep nemen. Ambachtelijkheid met een gezonde dosis hightech innovatie dus.

Op zoek naar een mooie koffie als cadeau of voor thuis?
Zie onze webshop voor het huidige assortiment.

@stookercoffee

English